15 Ağustos 2013 Perşembe

Alerji Engellenebilir mi?

Alerji Engellenebilir mi?
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Çalık, çoğu anti alerjik ilaçların hastalar üzerinde rahatsız edici yan etkiler oluşturduğunu söyleyerek yan etkisi olmayan tamamlayıcı tıp tedavi yöntemlerini öneriyor.
Sanayileşmenin etkisiyle günümüzde gittikçe artış gösteren sağlık sorunlarının başında alerjik hastalıklar geliyor. Alerji tedavisinde öncelik, alerjik olduğu düşünülen maddelerden uzak durmaktan geçiyor. Korunmanın yanı sıra burunda akıntı, ağızda kaşıntı, aksırma gibi belirtilerle kendini gösteren alerjilerin tedavisinde farklı ilaçlar kullanılıyor. Ancak yapılan araştırmalar alerji tedavisinde kullanılan anti alerjik ilaçların hastalar üzerinde istenmeyen yan etkiler çıkardığını ortaya koyuyor.
Konu ile ilgili çalışmalar yapan Urfa Medigap Hastahanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Çalık, alerji için kullanılan ilaçların hastalar üzerinde, uyku hali, sersemlik gibi rahatsız edici yan etkiler oluşturduğundan, bu tür yan etkileri yaşamadan tedavi olmak isteyen kişilere tamamlayıcı tıp tedavi yöntemlerini önerdiklerini ifade etti.
Dr. Mustafa Çalık'ın yaptığı çalışmaya katılanlar, alerjik nedenlerle göğüs hastalıkları polikliniğine başvuran hastalardan oluştu. Konvansiyonel antiastmatik ve antialerjik tedaviye ek olarak, Mora Terapi ile alerji tedavi seanslarına giren hastaların sonuçlarına bakıldığında, bu gruptaki tedavi sonuçlarının daha başarılı olduğu gözlemlendi. Dr. Mustafa Çalık denetiminde yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçlar, özellikle Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde yapılmış benzeri çalışmalarda sağlanan yüzde 80'lere ulaşan başarı oranları ile paralellik gösterdi.
Küf mantarı, ev tozu akarı, kedi alerjisi ve gıda alerjisi olduğu bilinen hasta grupları üzerinde uygulanan Mora Terapi uygulaması sonrasında söz konusu şikayetlerin geçtiği görüldü. Semptom kontrolüne bağlı hasta memnuniyeti sağlandı. Mora Terapi uygulanan hastaların önemli bir kısmı, kullandıkları astım ilaçlarını ya tamamen bıraktılar ya da onlara olan gereksinimleri belirgin oranda azaldı.
Dr. Mustafa Çalık; "Son zamanlarda, alerji sorunlarının tedavisinde ön plana çıkan tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden Mora Terapi ile yaptığımız çalışmalarda astım ve alerjide çok önemli ve yüz güldürücü sonuçlar aldık. Mora Terapi'nin başarısı, sanırım bu alandaki tartışmalara ve tedavi protokollerine de yeni bir boyut getirecektir. Bu başarılı sonuçlara ek olarak, tedavinin bilinen bir yan etkisinin olmaması da gelecekte bu tedavinin oldukça yaygınlaşacağına dair önemli bir göstergedir," diye konuştu.
Mora Terapi, yaklaşık 35 yıldır, başta Almanya olmak üzere, birçok Avrupa ülkesinde özellikle alerji tedavisinde ve daha birçok alanda başarıyla uygulanan bir tamamlayıcı tıp yöntemidir. Mora Terapi'de deneyimin en fazla olduğu ama aynı zamanda en fazla klinik deneyim gerektiren alan alerjidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder